En dan.. aan de slag

Wat is jouw ontwikkelingspunt?

Het is je vast wel eens overkomen. Je wordt onderschat, niet gewaardeerd en je krijgt niet wat je verdient. Althans dat zegt je gevoel.

Zelfreflectie is heel belangrijk. Ga bij jezelf na of je jezelf misschien niet overschat. Want er blijft altijd iets te ontwikkelen over, je hele leven lang. Als je voor jezelf niks kan bedenken vraag het dan aan vrienden en/of collega’s. Mochten zij ook geen punten hebben, dan kan het zijn de beoordelaar jou onderschat. Dat kan komen doordat jullie niet direct samenwerken of dat diegene jou niet op de ‘juiste’ momenten bezig heeft gezien.

Hoe je het ook went of keert, het punt blijft dat je niet begrijpt waar je nou op afgerekend wordt. En daar kom je maar op 1 manier achter en dat is Vragen! Je kan nu denken ‘ik ga toch niet weer naar mijn leidinggevende om nog even op mijn beoordelingsgesprek terug te komen?’ Natuurlijk wel! Als je jezelf wilt ontwikkelen dan moet je wel weten wat die punten zijn. En begrijpen wat die punten inhouden.

Mocht je directe leidinggevende geen duidelijk antwoordt hebben nadat je dit meerdere malen geprobeerd hebt, dan zit er niks anders op dan op zoek te gaan naar iemand die je wel aan een antwoord kan helpen. Makkelijk is dit niet, want veel mensen durven al niet open te zijn tegen hun directe leidinggevende, laat staan iemand die nog verder van je af staat. Zie het als ontwikkelingspuntje voor jezelf. Zoek alle informatie, bij alle mogelijke bronnen, die jou helpen groeien. Dit doe je waarschijnlijk al in je privé leven, dus waarom niet op je werk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *