En dan.. aan de slag

Gewoon doen!

Een paar weken geleden werd ik via LinkedIn benaderd om deel te nemen aan een focus groep. Ik was best verbaasd want ik had niet verwacht dat iemand mij daarvoor zou vragen (wat voor ervaring heb ik nou), en helemaal niet toen ik las dat het ging om het onderwerp ‘wanneer ben je een excellente communicatie professional?’ Ik ben toch nog lang geen professional, en al ben ik 6 jaar geleden afgestudeerd, ik heb mij niet alleen maar met communicatie bezig gehouden.

Aan de andere kant voelde ik me ook wel weer vereerd, want blijkbaar is mijn LinkedIn profiel best interessant. En mijn profiel, is toch echt wie ik ben en wat mijn achtergrond/ervaring is. Ik lees mijn profiel nog even door, en het is toch alles wat ik heb gedaan. Waarom voelt het dan alsof het nog niet genoeg is? Het altijd maar meer en beter willen is iets dat in mij zit, wat veel onrust geeft, maar ook veel energie.

Terug naar de focus groep :D. Toch even aan mijn vrienden voorgelegd of ik hier wel of niet aan zou deelnemen. En zij vonden het juist echt iets voor mij. Terwijl het mij vooral heel erg eng leek, want wat als er allemaal super ervaren, slimme mensen zaten, en ik totaal geen inbreng zou hebben? Dan zou ik ook voor paal staan. Het leek me wel erg leuk en interessant. Gewoon doen dus, was de conclusie!

just do itAfgelopen week was het zo ver. Op naar Seats2meet in Beurs van Berlage. Heel de ochtend al een beetje zenuwachtig, maar toen ik aankwam was het gelijk weg. Wat is Seat2meet een leuk concept zeg! De 2 organisatoren waren ook heel erg aardig, en ik nam plaats met een lekker bakje koffie. Toen kwam de eerste andere deelnemer binnen. Een man halverwege de 40. Ojee ging er door mijn hoofd. Vervolgens een andere man van ook die leeftijd. Nou dat wordt mijn mond houden… De rest die volgde was jonger en uiteindelijk waren we met een hele diverse groep, waar ik me gelijk op mijn gemak voelde. Ik ga er niet op in wat er besproken is. Maar kan je wel vertellen dat ik nieuwe inzichten gekregen heb op het ‘vak’ communicatie. En dat mensen die zeer ervaren zijn in jouw werkveld niet ‘eng’ zijn maar vaak gewoon erg inspirerend!

Uit deze ervaring blijkt wel weer… Alles doen wat je leuk en interessant lijkt, want vaak pakt het erg goed voor je uit. En houd je er nog interessante contacten aan over ook 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *