MyWayToTheTop » Tips voor studenten

Tips voor studenten

Waarom is een goed overdachte keuze voor je stage en afstuderen eigenlijk zo belangrijk?

Ervaring;
Hoeveel theorie je ook hebt gehad, in de praktijk pakt het vaak anders uit. Dit is tevens de periode om uit te zoeken welke aspecten je wel zou willen doen in je toekomstige baan en wat niet.

Referenties;
Goede contacten opbouwen is erg belangrijk. Want hoe je het ook went of keert, de meeste vacatures worden via via vervuld. Dus hoe meer mensen jouw kennen en weten wat jij kan, hoe groter de kans dat je droombaan binnen handbereik ligt.

Nevenactiviteiten;
Dit kan belangrijk zijn voor je toekomstige baan. Maar dit is geheel afhankelijk in wat voor soort bedrijf/branche je aan de slag wilt. Nevenactiviteiten tijdens je studie kunnen van belang zijn als je een traineeship wilt volgen. Als je wilt werken in een grote professionele organisatie. Of als je een leidinggevende/coördinerende functie wilt bekleden als starter. De activiteiten moeten dan natuurlijk wel van belang zijn voor de functie waar je op solliciteert. Benieuwd wat de kenners vinden? Bekijk dan dit filmpje dat ik tijdens mijn studie gemaakt heb; Nevenactiviteiten naast je studie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *